Wykonanie
It's nice to variety of tomato soup, has a wonderful aroma and great taste . Coconut milk gives this soup an exotic character.To bardzo fajna odmiana zupy pomidorowej, ma fantastyczny smak i aromat.
Mleczko kokosowe nadaje jej egzotycznego charakteru.

Ingredients:4 big tomatoes3 shallots, peeled4-5 cloves of garlic, peeled1/2 can of coconut milk4 sprigs of thyme, leaves stripped from stems1- 2 tbsp
olive oilsaltpepper1 tbsp tomato pastebasil leaves2-3 cups vegetable stock1 tbsp balsamicoPreheat the oven to 210 degrees. Cut any large tomatoes and shallots into quarters. Spread them out in a single layer on the baking sheet with any cut sides facing up. Stick garlic cloves into juicy spots of tomatoes or nestle them between cut tomatoes like the shallots (just to avoid burnt + bitter garlic).Scatter thyme leaves on top of tomatoes. Drizzle some
olive oil on top of everything. Season the tomatoes with salt and pepper and slide the
tray into the oven. Roast for about an hour, or until the tomatoes have shrivelled up a bit and the shallots are soft. Let cool slightly.In batches, blend the roasted tomatoes with tomato paste, basil, and vegetable stock until you have a smooth purée.
Pour blended soup into a large pot. Once you’ve blended everything, including the accumulated juices in the baking sheet, add the coconut milk add the balsamico to the pot. Bring the soup to a boil, check it for seasoning adjust, and
serve hot with extra basil and
olive oil drizzles.

Składniki:4 duże
pomidory3
szalotki4-5 ząbki
czosnku1/2 puszki
mleczka kokosowegoListki
tymianku1-2 łyżki
oliwysólpieprz1 łyżka
przeciery pomidorowegoliście
bazylii2-3
kubki bulionu1 łyżka balsamicoPodgrzać piekarnik do 210 stopni. Pociąć
pomidory i
szalotki na ćwiartki, Posypać ja na blaszkę przykrytą papierem do pieczenia. Pokropić
oliwą. Dodać ząbki
czosnku posypać listkami
tymianku. Posolić i popieprzyć wszystko. Włożyć do piekarnika na około 30 minut. Chodzi o to, aby
cebulka była miękka. Całość włożyć do blendera i zblędować. Należy dodać wszystko co jest na papierze do pieczenia, czyli soczek, który puściły warzywa, ponieważ w nim tkwi cały smak. Przelać krem do garnka dodać
bulion,
przecier pomidorowy oraz
mleczko kokosowe. Doprowadzić do wrzenia.
Potem zdjąć z ognia i lekko wystudzić. Przelać do miseczki a następnie doprawić balsamico. Wystarczy odrobina. Na wierzch posypać
bazylią.
