ßßß
Dla 4 osob:200 g kartofli1 cebula2 marchewki700 g mrozonego kalfiorasol, bialy pieprz mielony50 g mrozonego szpinaku600 ml mleka25 g maki150 g mrozonego groszku100 g krewetek z zalewiepeczek koperku2 lodyzki pietruszki150 g rzodkiewekZiemniaki obrac i pokroic w kostke. Cebule obrac i drobno posiekac. Marchewki obrac i pokroic w kostke. Wlozyc do wrzacej osolonej wody (woda powinna przykryc warzywa) i dodac kalafior, gotowac przez 5 minut. Dodac szpinak. 100 ml mleka wymieszac z maka. Pozostale mleko wlac do zupy, dodac mleko z maka i wymieszac. Dodac groszek, wymieszac, gotowac 10 minut. Krewetki wyjac z zalewy, umyc i osaczyc na sicie. Pietruszke i koperek umyc, drobno posiekac. Rzodkiewki umyc i pokroic w cienkie talarki. Zupe doprawic do smaku pieprzem i sola. Dodac 3/4 posiekanego koperku. Zupe przelac do talerzy, na wierzchu poukladac plasterki rzodkiewek i krwetki. Posypac pozostalym koperkiem i pietruszka.Prrzepis dodaje do akcji:Przepis z: "Laura" nr z pocztaku wrzesnia 2015 r.