Wykonanie

Wspaniała, lekka, wiosenna zupa!Najlepsza z
młodą włoszczyzną :)Składniki:1 pęczek
młodej włoszczyzny (
marchew,
pietruszka,
por,
seler)1 łyżka posiekanego
koperku1 łyżka
oliwy1-2 szklanki
bulionu (lub
wody)
sól,
ziele angielskie,
pieprz ziarnisty,
liść laurowy1 łyżka
śmietany lub
jogurtu
Wykonanie:
Włoszczyznę obrać/oskrobać, pokroić i smażyć na 1 łyżce
oliwy przez 2-3 minuty. Zalać
bulionem (lub
wodą), dodać posiekany
koperek,
liść laurowy i po 2 ziarenka
pieprzu i
ziela angielskiego. Doprawić do smaku
solą. Gotować 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie.Przed podaniem, gorącą zupę wymieszać ze
śmietaną lub
jogurtem.Smacznego:)