ßßß Cookit - przepis na ZUPA KOPERKOWA

ZUPA KOPERKOWA

nazwa

Wykonanie

Wspaniała, lekka, wiosenna zupa!
Najlepsza z młodą włoszczyzną :)
Składniki:
1 pęczek młodej włoszczyzny (marchew, pietruszka, por, seler)
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka oliwy
1-2 szklanki bulionu (lub wody)
sól, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy
1 łyżka śmietany lub jogurtu
Wykonanie:
Włoszczyznę obrać/oskrobać, pokroić i smażyć na 1 łyżce oliwy przez 2-3 minuty. Zalać bulionem (lub wodą), dodać posiekany koperek, liść laurowy i po 2 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Doprawić do smaku solą. Gotować 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Przed podaniem, gorącą zupę wymieszać ze śmietaną lub jogurtem.
Smacznego:)
Źródło:http://lepszysmak.wordpress.com/2011/05/10/zupa-koperkowa