ßßß
Składniki4 sznycle ze schabuolej rydzowy30dag pieczarek3 cebulki młodesól,pieprzolej rydzowymarynata1/4 szkl wina czerwonego półwytrawnego1 cebula2 listki laurowe1 łyżeczka tymiankugrubo mielony pieprz do smakusól do smaku1 ząbek czosnku.
sałatka1/2 szkl groszku zielonego mrożonego1/2 szkl fasoli Piękny Jaś12/szkl bobutymianekbratkiolej rydzowyocet balsamiczny
WykonanieSznycle ze schabu dokładnie myjemy,następnie lekko rozbijamy tłuczkiem.Przygotowanie marynatyCebulę ubieram i siekam, następnie wkładam do miseczki,dodaję posiekany czosnek zioła,przyprawy wszystko zalewam winem czerwonym ,dokładnie mieszkam.Do tak przygotowanej mieszanki dodaję wkładam sznycle,odstawiam w chłodne miejsce.Rozgrzewam patelnię grillową którą smaruje pędzelkiem olejem rydzowym.Na, której grilluje sznycle z każdej strony przez kilka minut.Pieczarki myjemy kroimy na plasterki . Cebulę obieramy kroimy w piórka . Na patelnię grillową marki wlewamy dwie łyżki oleju Na gorącej patelni grilluje pieczarki razem z cebulka pod koniec grillowania doprawiam solą i pieprzem .Fasolę przebrać, opłukać zalać wodą pozostawić na noc. Następnie ugotować ją w tej samej wodzie w miarę potrzeby dolewając wrzątku. Groszek zielony ugotować we wrzącej wodzie. Bób gotujemy we wrzącej wodzie osolonej.Na talerzu układamy sałatkę z roślin strączkowych obok układamy schab na wierzch kładziemy pierzynkę pieczarkowa-cebulową.Sałatkę delikatnie spryskujemy olejem rydzowym i kremem balsamicznym