Wykonanie
Uwielbiam chodzić na targ latem, czasami mam problem co wybrać. Jak to zwykle bywa wszystko kupuje oczami, zaś w domu nie ma kto jeść. Zakupy tradycyjne robię na bogato wszystko w większych ilościach. Dziś przyszła
pora na rośliny strączkowe i inne pyszności z targu. Zapraszam Was na
schab grillowany pod pierzynką
pieczarkowo-
cebulową na sałacie z roślin strączkowych. Danie wyszło genialne rewelacyjne.

Składniki4 sznycle ze
schabuolej rydzowy30dag
pieczarek3
cebulki młodesól,
pieprzolej rydzowymarynata1/4 szkl
wina czerwonego półwytrawnego1
cebula2
listki laurowe1 łyżeczka
tymiankugrubo mielony
pieprz do smaku
sól do smaku1 ząbek
czosnku.
sałatka1/2 szkl
groszku zielonego mrożonego1/2 szkl
fasoli Piękny Jaś12/szkl
bobutymianekbratki
olej rydzowy
ocet balsamiczny
WykonanieSznycle ze
schabu dokładnie myjemy,następnie lekko rozbijamy tłuczkiem.Przygotowanie marynaty
Cebulę ubieram i siekam, następnie wkładam do miseczki,dodaję posiekany
czosnek zioła,
przyprawy wszystko zalewam
winem czerwonym ,dokładnie mieszkam.Do tak przygotowanej mieszanki dodaję wkładam sznycle,odstawiam w chłodne miejsce.Rozgrzewam patelnię grillową którą smaruje pędzelkiem
olejem rydzowym.Na, której grilluje sznycle z każdej strony przez kilka minut.
Pieczarki myjemy kroimy na plasterki .
Cebulę obieramy kroimy w piórka . Na patelnię grillową
marki wlewamy dwie łyżki
oleju Na gorącej patelni grilluje
pieczarki razem z
cebulka pod koniec grillowania doprawiam
solą i
pieprzem .
Fasolę przebrać, opłukać zalać
wodą pozostawić na noc. Następnie ugotować ją w tej samej wodzie w miarę potrzeby dolewając wrzątku.
Groszek zielony ugotować we wrzącej wodzie.
Bób gotujemy we wrzącej wodzie osolonej.Na talerzu układamy
sałatkę z roślin strączkowych obok układamy
schab na wierzch kładziemy pierzynkę pieczarkowa-
cebulową.
Sałatkę delikatnie spryskujemy
olejem rydzowym i kremem balsamicznym