ßßß Cookit - przepis na schab grillowany pod pierzynką pieczarkowo-cebulową na sałatce z roślin strączkowych

schab grillowany pod pierzynką pieczarkowo-cebulową na sałatce z roślin strączkowych

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam chodzić na targ latem, czasami mam problem co wybrać. Jak to zwykle bywa wszystko kupuje oczami, zaś w domu nie ma kto jeść. Zakupy tradycyjne robię na bogato wszystko w większych ilościach. Dziś przyszła pora na rośliny strączkowe i inne pyszności z targu. Zapraszam Was na schab grillowany pod pierzynką pieczarkowo-cebulową na sałacie z roślin strączkowych. Danie wyszło genialne rewelacyjne.
Składniki
4 sznycle ze schabu
olej rydzowy
30dag pieczarek
3 cebulki młode
sól,pieprz
olej rydzowy
marynata
1/4 szkl wina czerwonego półwytrawnego
1 cebula
2 listki laurowe
1 łyżeczka tymianku
grubo mielony pieprz do smaku
sól do smaku
1 ząbek czosnku.
sałatka
1/2 szkl groszku zielonego mrożonego
1/2 szkl fasoli Piękny Jaś
12/szkl bobu
tymianek
bratki
olej rydzowy
ocet balsamiczny
Wykonanie
Sznycle ze schabu dokładnie myjemy,następnie lekko rozbijamy tłuczkiem.
Przygotowanie marynaty
Cebulę ubieram i siekam, następnie wkładam do miseczki,dodaję posiekany czosnek zioła,przyprawy wszystko zalewam winem czerwonym ,dokładnie mieszkam.Do tak przygotowanej mieszanki dodaję wkładam sznycle,odstawiam w chłodne miejsce.Rozgrzewam patelnię grillową którą smaruje pędzelkiem olejem rydzowym.Na, której grilluje sznycle z każdej strony przez kilka minut.
Pieczarki myjemy kroimy na plasterki . Cebulę obieramy kroimy w piórka . Na patelnię grillową marki wlewamy dwie łyżki oleju Na gorącej patelni grilluje pieczarki razem z cebulka pod koniec grillowania doprawiam solą i pieprzem .
Fasolę przebrać, opłukać zalać wodą pozostawić na noc. Następnie ugotować ją w tej samej wodzie w miarę potrzeby dolewając wrzątku. Groszek zielony ugotować we wrzącej wodzie. Bób gotujemy we wrzącej wodzie osolonej.
Na talerzu układamy sałatkę z roślin strączkowych obok układamy schab na wierzch kładziemy pierzynkę pieczarkowa-cebulową.Sałatkę delikatnie spryskujemy olejem rydzowym i kremem balsamicznym
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2014/07/schab-grillowany-pod-pierzynka_8.html