Wykonanie
W Wielkanoc wszystko smakuje inaczej,bardziej odświętnie,którego smaku nie da się odtworzyć w ciągu całego roku.To jest
magia świąt na które czekamy cały rok. W święta wielkanocne najczęściej przygotowujemy barszcz biały z
chrzanem,
kiełbasą i
jajkami, pasztet z
żurawiną,mazurki,baby i
jajka które podaje inaczej jak zwykle,które królują na naszych stołach. Nie ma przesady w stwierdzeniu możemy je łączyć prawie ze wszystkimi dodatkami,
mięsem,
rybami,warzywami,
owocami,
serami. W wyniku połączenia składników powstała pyszna rolada jajeczna, która ozdobi wielkanocny stół, będzie pyszną jedną z mniej kalorycznych przystawek na świątecznym
stole. Połączenie
jajek,warzyw i
sera okazało się strzałem w dziesiątkę. Rolada wyszła delikatna, lekka, kolorowa i pyszna w smaku. Dla mnie genialne połączenie, które serdecznie Wam polecam.

składniki50 dag
sera białego20dag
pleśniowego sera20dag
masła200ml
śmietany4
jajka1 szkl mini
marchewek1 szkl
groszku mrożonego lub konserwowego1
papryka żółta1
papryka czerwona2 ząbki
czosnku2 łyżki
żelatyny2 łyżki
chrzanusok z cytrynysól
wykonanie.
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej
wody. Wszystkie składniki
twaróg,
ser pleśniowy,
masło i
śmietanę wkładamy do malaksera,miksujemy aż masa będzie jednolita. Przekładamy do miski, dodajemy rozpuszczoną
żelatynę.

Warzywa kroimy w drobną kostkę,dodajemy
groszek,mini
marchewki,
czosnek pokrojony dokładnie mieszamy. Do masy serowej dodajemy warzywa staranie mieszamy.Podłużną formę wykładamy folią spożywczą, na dno wykładamy cześć serowej masy,na niej położyć ugotowane na twardo
jajka,przykryć pozostałą masą wyrównać.Schłodzić w lodówce.