ßßß
składniki50 dag sera białego20dag pleśniowego sera20dag masła200ml śmietany4 jajka1 szkl mini marchewek1 szkl groszku mrożonego lub konserwowego1 papryka żółta1 papryka czerwona2 ząbki czosnku2 łyżki żelatyny2 łyżki chrzanusok z cytrynysól
wykonanie.Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody. Wszystkie składniki twaróg,ser pleśniowy,masło i śmietanę wkładamy do malaksera,miksujemy aż masa będzie jednolita. Przekładamy do miski, dodajemy rozpuszczoną żelatynę.
Warzywa kroimy w drobną kostkę,dodajemy groszek,mini marchewki,czosnek pokrojony dokładnie mieszamy. Do masy serowej dodajemy warzywa staranie mieszamy.Podłużną formę wykładamy folią spożywczą, na dno wykładamy cześć serowej masy,na niej położyć ugotowane na twardo jajka,przykryć pozostałą masą wyrównać.Schłodzić w lodówce.