ßßß
Składniki60 dag udźca wołowego2 ogórki kiszone1 czerwona papryka2 duże cebule4 plastry boczki10dag kiełbasy4 łyżeczki musztardy3 łyżki oleju do smażenia5dag suszonych grzybów2 liście laurowe Kamisziele angielskie Kamissól,pieprz do smaku Kamiswykonanie Udziec wołowy dzielimy na 4 plastry, rozbij cienko tłuczkiem do mięsa.Oprószamy pieprzem.Ogórki kiszone,kiełbasę, boczek,cebulę,paprykę kroimy w średniej wielkości słupki.Plastry mięsa smarujemy musztardą. Na każdym kładziemy ogórek,kiełbasę,boczek,cebulę, paprykę.Plastry mięsa zwijamy spinamy wykałaczkami.Na rozgrzanej patelni obsmażamy zrazy z każdej strony przekładamy do garnka razem z tłuszczem ze smażenia.Zrazy podlewamy gorącą wodą,dodajemy suszone grzyby,liście laurowe, ziele angielskie.Dusimy na wolnym ogniu około 1-1,5 godziny do miękkości .Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy podać we własnym sosie lub zrobić zasmażkę.Podajemy z kluskami śląskimi, kaszą, ziemniakami.Warto pamiętać zawsze mięso zalewamy gorącą wodą,w przypadku zalania zimą woda mięso będzie twarde.
Kochani przypominam o konkursie:)klik .