Wykonanie
Składniki:
wołowina bez kości (zrazówka) 0,5 kg
cebule pokrojone w piórka 2 (+2 w krążki)
ogórki kiszone pokrojone w cienkie, długie słupki 2
czerwona papryka pokrojona w słupki 1
sól,
pieprzolej do smażenia
ziele angielskie,
pieprz ziarnisty,
liść laurowyWykonanie:
Mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Rozbić, oprószyć
przyprawami. Na każdy zraz wyłożyć
cebulę,
ogórek,
paprykę. Zawinąć, spiąć wykałaczką.
Obsmażyć na złoty kolor. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać
wodą, obłożyć
cebulą w krążkach. Dodać ziele,
pieprz,
liść laurowy, dusić do miękkości. Podawać z
ziemniakami i surówką.