ßßß
 
            
         SKŁADNIKI500 g ligawy1 cebulasólpieprzziele angielskieliście laurowe2 szklanki bulionuolej do smażeniaPRZYGOTOWANIEMięso kroimy na plastry grubości 1 cm. Lekko rozklepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.Obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron.Przekładamy do garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w plastry.Dodajemy do mięsa, zalewamy bulionem, wrzucamy kilka ziaren ziela angielskiego i listki laurowe. Dusimy pod przykryciem do miękkości.
SKŁADNIKI500 g ligawy1 cebulasólpieprzziele angielskieliście laurowe2 szklanki bulionuolej do smażeniaPRZYGOTOWANIEMięso kroimy na plastry grubości 1 cm. Lekko rozklepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.Obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron.Przekładamy do garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w plastry.Dodajemy do mięsa, zalewamy bulionem, wrzucamy kilka ziaren ziela angielskiego i listki laurowe. Dusimy pod przykryciem do miękkości.
 Smacznego :)
Smacznego :)
