ßßß
 
            
         Składniki: dla 4 osób4 kawałki schabu o grubości ok 1,5 cm4 duże cebulekostka mięsnaolejziele angielskielistek laurowysól, pieprzWykonanie:Na głębokiej patelni rozgrzać olej, włożyć oprószone solą i pieprzem kawałki schabu i obsmażyć z obu stron.Dodać pokrojoną w piórka cebulę, chwilkę przesmażyć po czym zalać gorącą wodą ( tak żeby schab był przykryty ) Dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie ok 30 minut.Dodać kostkę mięsną.Schab, ziele oraz listek wyjąć z patelni. Sos zblendować, dodać rozrobioną w zimnej wodzie mąkę (ok 1 łyżkę) i doprawić do smaku.Do sosu włożyć mięso aby było ciepłe.Podawać z ziemniakami i buraczkami tartymi lub zasmażonymi.Smacznego
Składniki: dla 4 osób4 kawałki schabu o grubości ok 1,5 cm4 duże cebulekostka mięsnaolejziele angielskielistek laurowysól, pieprzWykonanie:Na głębokiej patelni rozgrzać olej, włożyć oprószone solą i pieprzem kawałki schabu i obsmażyć z obu stron.Dodać pokrojoną w piórka cebulę, chwilkę przesmażyć po czym zalać gorącą wodą ( tak żeby schab był przykryty ) Dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie ok 30 minut.Dodać kostkę mięsną.Schab, ziele oraz listek wyjąć z patelni. Sos zblendować, dodać rozrobioną w zimnej wodzie mąkę (ok 1 łyżkę) i doprawić do smaku.Do sosu włożyć mięso aby było ciepłe.Podawać z ziemniakami i buraczkami tartymi lub zasmażonymi.Smacznego
