Wykonanie
            Tradycyjny obiad. Nic szczególnego, ale chłopaki przepadają. Ja zazwyczaj robię z 
szynki, bo jest chudsza. Z podanej porcji wychodzi obiad na 2 - 3 dni, dla 4-osobowej rodziny.

Składniki:800 g 
szynki2 - 3 
cebule2 
liście laurowekilka ziarenek 
ziela angielskiegosól, 
pieprz2 łyżeczki 
mąki ziemniaczanejolej do smażeniaWykonanie:
Mięso pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Na patelni rozgrzać 
olej i na mocnym ogniu podsmażyć na dużym ogniu 
mięso na złoty kolor z dwóch stron. Podsmażone 
mięso przełożyć do garnka z gotującą się 
wodą, zielem i liściem. Gotować na niewielkim ogniu. Na patelni zeszklić posiekaną 
cebulę i dodać ją do gotującego się 
mięsa. Dodać 
sól i 
pieprz. Kiedy 
mięso jest prawie gotowe 
mąkę ziemniaczaną rozmieszać z odrobiną 
wody. Dodać do gotującego się 
mięsa i zamieszać. Gotować razem przez kilka minut. Do sosu można dodać posiekany 
koperek.
