ßßß
Składniki1 kg schabuduża cebulapapryka czerwonaogórek kiszonyziele angielskieliść laurowy4 ząbki czosnkusól, pieprz, maggi w płynie do smaku2 łyżki mąkiolej do smażeniaSposób przygotowaniaSchab pokroić tak, jak na kotlety , rozbić, posypać solą i pieprzemNa patelni rozgrzać olej , obsmażać mięso z każdej strony na złoto – brązowy kolor , przełożyć do naczynia w którym będziemy dusić mięsoNa tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w pióra cebulę , dodać do mięsa , całość zalać wodą ,dodać ziele i liść laurowy, dusić pod przykryciem około 30 minut , po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę paprykę dusić do miękkościOgórka pokroić w kostkę i razem z drobno pokrojonym czosnkiem dodać do sosu , mąkę dokładnie wymieszać w niewielkiej ilości wody mieszając wlać do gotującego się sosu , całość gotować jeszcze około 2-3 minuty , w razie potrzeby dosmaczyć
