Wykonanie
Będąc na diecie musiałam zrezygnować z placków których mi bardzo brakuje. Kto powiedział ze placem musi być na słodki i tak powstał wytrawny placem z warzywami. Placem jest rewelacyjny w smaku musicie koniecznie nadaje się na obiad i kolację,dobry jest na zimni i ciepło.Możemy bardziej podkreślić jego walory smakowe podając do niego ulubiony sos.

składnikiCiasto100g
mąki krupczatki100g
mąki razowej100g
masłaszczypta
soli1-2 łyzki
wodyfarsz2
marchewki2
pory2
jajka150g
zielonego groszku1
papryka zielona100g
zółtego sera1 szkl
śmietany2 łyżki
oleju rzepakowego1 łyżeczka
Maggipieprzszczypta gałki muszkatowej
tymianekoregano1 ząbek
czosnku1 łyżka
masłapomidorki koktajlowe

wykonanieNa stolicy mieszkam dwa rodzaje
mąki,dodaję
sól,
masło i
wodę szybko zagniatam ciasto.Tortownice smaruję
masłem i wylepiam
ciastem następnie wkładam do lodówki na 1 godzinę.
Pora umyłam pokroiłam na kawałki,
marchewkę oczyściłam pokroiłam w krążki,
paprykę pokroiłam w paseczki.Na patelnię wlałam
olej rzepakowy na którym podsmażyłam warzywa
marchewkę,
por,
paprykę i
groszek,dodałam pokrojony drobno
czosnek.
Magii chwilę. Doprawiłam do smaku
ziołami, gałką, ,
pieprzemCiasto ponakłuwałam i piekłam około 10 minut w 200 stopniach. na ciasto wyłożyłam masę warzywną i piekłam jeszcze około 20 minut.
Ser starłam na tarce na dużych oczkach. Do miski włożyłam
ser,
śmietanę i
jajka wszystko dokładnie wymieszałam i piekłam jeszcze 10 minut.