ßßß
podwójna pierś z kurczakaszklanka piwa Książęce korzenne2 ząbki czosnkułyżeczka ostrej papryki3 łyżki oliwyłyżka sosu sojowegołyżka octu balsamicznegojajkosól, pieprzsezamolejsos musztardowo-miodowy :łyżka musztardy dijonłyżka miodułyżeczka octu balsamicznegołyżeczka oliwybazyliaZaczynamy od przygotowania marynaty.Piwo łączymy z posiekanymi drobno ząbkami czosnku, z papryką, oliwą, sosem sojowym, octem balsamicznym.Pierś delikatnie tłuczkiem rozbijamy, a następnie kroimy w paseczki.Mięso wrzucamy do marynaty i zostawiamy na noc w lodówce.Następnego dnia na jeden talerz kładziemy rozmieszane jajko, dodajemy sól i pieprz.Na drugi talerz wysypujemy ziarna sezamu.Rozgrzewamy na patelni olej.Kawałki mięsa wyjmujemy z marynaty i najpierw zanurzamy w jajku, potem w sezamie i kładziemy na patelnie.Smażymy z dwóch stron aż kąski staną się złociste.Przekładamy gotowe kąski na papier, aby wchłonął się tłuszcz.Przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki ze sobą.Gorące sezamowe kąski zanurzamy w sosie.
