Wykonanie
Tę chińszczyznę robił mój małżonek. Skorzystał z gotowej mieszanki, ale przyznam, że jest ona wyjątkowo dobra i pasująca do miana "chińska". Wystarczy dodać
mięso, dorobić sos i chińskie danie gotowe.

Składniki:- 1
mrożona mieszanka chińska Hortexu,- 2
piersi kurczaka,- ok. 4 łyżek
sosu sojowego,- 2-3 ząbki
czosnku,- 2 łyżeczki
miodu,- parę kropel
octu balsamicznego,-
sól i
pieprz do smaku,-
olej do smażenia.Sposób wykonania:
Mięso kroimy w cienkie paski i marynujemy w 3 łyżkach
sosu sojowego.
Kurczaka rumienimy na mocno rozgrzanym
oleju. Delikatnie doprawiamy
solą i
pieprzem.Warzywa podsmażamy na
oleju, doprawiamy
solą i
pieprzem.W osobnej miseczce przygotowujemy sos. Rozgniatamy
czosnek, dolewamy łyżkę
sosu sojowego,
miód oraz
ocet balsamiczny.Gdy
mięso i warzywa będą miękkie (jednak uważamy, by warzywa nie zamieniły się w papkę), łączymy wszystko wraz z przygotowanym sosem i podsmażamy przez parę minut. Potrawę podajemy z
ryżem.
