ßßß
Składniki:- 1 mrożona mieszanka chińska Hortexu,- 2 piersi kurczaka,- ok. 4 łyżek sosu sojowego,- 2-3 ząbki czosnku,- 2 łyżeczki miodu,- parę kropel octu balsamicznego,- sól i pieprz do smaku,- olej do smażenia.Sposób wykonania:Mięso kroimy w cienkie paski i marynujemy w 3 łyżkach sosu sojowego. Kurczaka rumienimy na mocno rozgrzanym oleju. Delikatnie doprawiamy solą i pieprzem.Warzywa podsmażamy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem.W osobnej miseczce przygotowujemy sos. Rozgniatamy czosnek, dolewamy łyżkę sosu sojowego, miód oraz ocet balsamiczny.Gdy mięso i warzywa będą miękkie (jednak uważamy, by warzywa nie zamieniły się w papkę), łączymy wszystko wraz z przygotowanym sosem i podsmażamy przez parę minut. Potrawę podajemy z ryżem.