ßßß
Przez Marzena 9 października 2015Przepis jest bardzo prosty i mam nadzieję, że będzie gościł każdej jesieni na waszym stole. Jeżeli zerkniecie na składniki to myślę, że od razu zabierzecie się za pichcenie lub zakupy.Już dawno na blogu nie było tak imponująco odżywczej zupy, więc do dzieła!
Składnikidynia pokrojona w kostkę - ok. 2 szklankiczerwony ziemniak - 1 sztukacebula - 1 sztukaczosnek - 3 ząbkidrobno pokrojne pomidory - 1 puszka lub 1.5 szklankiquinoa, kasza jaglana lub pęczak - 1/4 szklankiseler naciowy - 2 pałkiposiekane liście jarmużu - 2 szklankisól, pieprz - do smakuugotowana cieciorka - 1.5 szklankibulion warzywny lub woda - 4-5 szklaneknać pietruszki - 1/2 pęczkaInstrukcjeCebulę, seler i czosnek pokrojone w kostkę podsmażamy ok. 5 min na oleju.Do powyższych składników dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i czerwonego ziemniaka, i smażymy ok. 10 min.Podsmażone warzywa zalewamy bulionem (lub wodą), dodajemy Quinoa i pomidory i gotujemy ok. 15 lub do miękkości.Pod koniec gotowania wrzucamy pokrojny na drobno jarmuż i gotujemy aż będzie lekko miękki, po czym dajemy ugotowaną cieciorkę.Przepisa dla 4 osób.