ßßß
1 cebula3/4 litra bulionu warzywnego100 g serka topionego1 łyżka oliwy, sól, pieprzChipsy:100 g jarmużu (bez grubych łodyżek)sól, pieprzczosnek granulowanyoliwa z oliwek(lub oliwa czosnkowa)PRZYGOTOWANIE
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy w garnku na oliwie. Dodajemy drobno pokrojone, umyte łodygi selera naciowego. Dusimy razem około 10 minut. Dolewamy bulion, dodajemy serek topiony. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.Listki jarmużu przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Skrapiamy oliwą z oliwek. Możemy zamiast czosnku i oliwy zastosować oliwę czosnkową . Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy na około 8 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni.
Gotową zupę miksujemy na gładko i podajemy z upieczonymi chipsami z jarmużu.Smacznego :)