Wykonanie
Planowana od dawna... Przejrzałam wiele przepisów i wrzuciłam do niej, to, co z nich zapamiętałam. Rezultat - dla mnie, rewelacja. Od dzisiaj to moja ulubiona kremowa zupa. :)

500 g
selera naciowegocebula750 ml
bulionu drobiowego100 g
serka topionegooliwa z oliwekłyżka
curryłyżka
gałki muszkatołowej2 ząbki
czosnkusól,
pieprzDrobno posiekaną
cebulę zeszklić na
oliwie, dorzucić pokrojonego w cienkie plasterki
selera naciowego i wyciśnięty
czosnek, zalać szklanką
bulionu i dusić, aż
seler zmięknie. Następnie zmiksować z pozostałym
bulionem. Ponownie zagotować, dodać
serek topiony,
curry i
gałkę muszkatołową. Mieszać, aż
serek całkowicie się rozpuści. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem.Smacznego!
