ßßß
SKŁADNIKI:kalafior zielony 1 sztbrokuł 1 sztpierś z kurczaka 2 sztzupka chińska 2 sztmajonez 2 łyżkijogurt naturalny 2 łyżkisól pieprzpieprz cayenne 1 szczyptaczosnek 2 ząbki dużeolej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę. Wyciągnąć olejek w saszetce, który znajduje się w zupce chińskiej. Dodać do niego 2 łyżki oleju oraz 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku. Połączyć z kurczakiem i usmażyć.Kalafior i brokuła podzielić na różyczki, obgotować w lekko osolonej wodzie. następnie odcedzić. Makaron chiński zalać wrzącą wodą, ale połowę ilości podanej na opakowaniu. Przykryć i pozostawić do przestygnięcia.Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać majonez i jogurt naturalny. Doprawić do smaku solą , pieprzem oraz pieprzem cayenne. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na min godzinkę. Smacznego:)Podobne przepisySałatka z fioletowymi ziemniakami