Składnikifarsz3 pieczone udka (można wykorzystać pozostałości z obiadu z poprzedniego dnia)1 cebula3 marchewki0,5 czerwonej papryki1 pietruszkanatka pietruszkisólpieprzprzyprawa do kurczakaciasto na naleśniki1/3 kubka litrowego mąki tortowej3 jajkasólmleko lub woda (do uzyskania konsystencji śmietany)panierkabułka tartajajka (rozkłócone)sólpieprzSposób przygotowaniaKrok 1Kurczaka oraz warzywa pokroić na małe kawałeczki. Podsmażamy startą na drobnych oczkach marchewkę, pietruszkę, paprykę i cebulę. Dodajemy resztę składników. Można zemleć je dodając odrobinkę wody. Ja do tego celu używam blendera. Można przepuścić przez maszynkę do mięsa. Przyprawiamy farsz i odstawiamy na bok.Krok 2Z podanych składników przyrządzamy ciasto na naleśniki. Smażymy je na niemal suchej patelni. Naleśniki mają być CIENIUTKIE!Krok 3Smarujemy naleśniki farszem i zawijamy w krokiety. Namaczamy w jajku z solą i pieprzem. Obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na patelni. Tutaj warto chlapnąć trochę tłuszczu, gdyż bułka lubi się przypalać. Krokiety można podawać z jakimś sosem pomidorowym. Ja uwielbiam z pikantnym ketchupem dobrej jakości.