Wykonanie

Miękkie, pachnące
korzennymi przyprawami muffinki.Składniki2 szklanki
mąki1 szklanka
mleka1/2 szklanki
oliwy1 łyżeczka
proszku do pieczenia0,5 łyżeczki
sody oczyszczonej1 łyżka
imbiru w proszku1 łyżka
kako1 łyżka
cynamonu1 duże
jajko2 średnie
gruszki0,5 szklanki
cukru brązowego (może być zwykły)Sposób przygotowaniaKrok 1Suche składnik mieszamy w jednej misce(
mąka,
proszek do pieczenia,
soda,
cukier,
cynamon,
kakao,
imbir). Mokre w drugiej(
mleko,
olej,
jajko). Następnie suche przelewamy do mokrych i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojoną
gruszkę (u mnie były to duże kawałki). Pieczemy w 200stopniach około 20-25 minut.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Korzenne babeczki, 10 . 0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyMarcepanowe babeczki z
rumemMuffiny z
jogurtem greckimMuffiny
czekoladowe z polewą
cytrynowąKakaowe babeczki z KarmiMuffiny
marchewkowe