Tak, wiem znów dynia. Na swoją obronę mogę powiedzieć jedynie tyle, że ciągle jest na nią sezon, dlatego trzeba z niego korzystać . Dziś pieczemy muffinki. Z dodatkiem czekolady, tak na poprawę nastroju w ten ponury dzień. Chcecie jedną? :)przepis na 12 muffinek2 szklanki mąkiłyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki cukru brązowegołyżeczka cynamonupół łyżeczki imbiru100g groszkówczekoladowych (można użyć gorzką czekoladę)jajko200ml mlekaszklanka puree z dyniDo miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier, przyprawy i groszkiczekoladowe. (Możesz je zastąpić gorzką czekodą. Wystarczy drobno ją posiekać). W osobnym naczyniu utrzyj jajko z puree z dyni i mlekiem. Do składników suchych dodaj składniki mokre. Całość dokładnie wymieszaj. Formę na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami. Wypełnij je ciastem do 2/3 wysokości. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 35 minut. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia.