Moja propozycja to kotlety z chleba z kapustą.Składniki:6-7 dużych kromek czerstwego chleba1 cebula50 g. żółtego sera2 duże ząbki czosnku1 cebula200 g. ugotowanej kapusty białej bardzo drobno zsiekanejnatka pietruszkiPrzyprawy:ocetjabłkowypieprzcukiersólkoperekmajeraneklubczykbazyliaDrobniutko poszatkowaną kapustę ugotować. Odcedzić. Pokroić w kostkę cebulę i dołożyć do kapusty.Posolić, dodać pieprzu, odrobinę octujabłkowego, cukru.Wymieszać.Odparować na ogniu. Wyłożyć do miski. Wystudzić.Czerstwy chleb namoczyć. Dobrze odcisnąć. Włożyć do wystudzonej kapusty.Wbić jajka.Pokroić ser w kostkę lub zetrzeć na tarce.Posiekać natkę pietruszki oraz ser połączyć z pozostałymi składnikami.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy według własnego smaku.Wszystko dobrze razem wyrobić i formować średniej wielkości kotleciki.Smażyć na oleju lub smalcu.Można położyć na każdym kotleciku po plasterku sera lub posypać tartym parmezanem.Uwaga!W mojej kuchni króluje lubczyk ponieważ poprawia pracę nerek, działa moczopędnie, wiatropędnie, rozkurczowo i wykrztuśnie lecz ostrożnie powinny stosować go osoby, które dużo przebywają na słońcu (pod wpływem jego promieni może powodować powstanie plam na skórze), kobiety obficie miesiączkujące oraz ciężarne (lubczyk uchodzi za zioło o działaniu poronnym).