Wykonanie
Danie wprawdzie bardzo znane i szybkie w przygotowaniu a w dni tak zabiegane jak dzisiaj to idealny pomysł na szybką przekąskę,lunch lub kolację.

SKŁADNIKI:jedna cała
pierś z kurczaka6 placków tortilli100 ml
oliwy2
papryki czerwona i żółta (dla odważnych 1 mała
ostra papryczka )2 ząbki
czosnkuprzyprawa meksykańskasól,
pieprz300 g
sera goudy startego na tarce
fasola czerwona w puszce w
ostrym sosieDODATKOWO:
jogurt naturalny 200 g
natka pietruszkisok z 1/2
cytrynyszczypiorekPRZYGOTOWANIE :Na rozgrzanej
oliwie pieczemy pokrojonego w kostkę
kurczaka,doprawiamy
solą,
pieprzem i
przyprawą meksykańską.Do podpieczonego
mięsa dodajemy pokrojone
papryki,
czosnek i wszystko mieszamy.Chwilę smażymy,przekładamy do miski.Na placki tortilli układamy
ser,
mięso z
papryką,
fasolę,ponownie posypujemy
serem i przykrywamy plackiem tortillą.Przekładamy na nagrzaną patelnię i podgrzewamy z jednej strony,ostrożnie przekładamy
łopatką na drugą stronę,podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się
sera.To samo robimy z pozostałymi plackami tortilli.Gotowe placki kroimy na trójkąty.Podajemy z
jogurtem wymieszanym z
sokiem z cytryny i
szczypiorkiem.Smacznego:)


