ßßß
Składniki:ok. 1 kg filetów z dorsza2 marchewkipół puszki zielonego groszku1 pietruszkapół selera1 por3 cebule3 łyżki koncentratu pomidorowego6-7 łyżek mąki1 jajko2 łyżeczki słodkiej papryki2-3 ząbki czosnkusok z cytrynysól, pieprzliście laurowe, ziele angielskiezieleninaolej do smażeniaSposób przygotowania:1. Marchew, pietruszkę i selera pokroić w kostkę lub słupki, pora w plasterki, czosnek posiekać. W rondlu rozgrzać olej, dusić warzywa ok. 5 minut.2. Warzywa podlać niewielką ilością wody, dodać przyprawy i dusić ok. 10 minut. Warzywa wymieszać z koncentratem i groszkiem.3. Rybę pokroić w małe kawałki, panierować w jajku i mące i usmażyć. W salaterce układać na przemian warzywa i rybę. Na koniec można oprószyć zieleniną.
SMACZNEGO :)