Wykonanie
Kochani! Wcześniej dodawałam wpisy niemalże codziennie, teraz niestety przerwy są dłuższe. Muszę Was jednak poinformować, że jest to sprawa tylko chwilowa. O blogu pamiętam, myślę o nim codziennie. W naszym życiu pojawiają się wielkie zmiany - od tych, o których jeszcze nie
mogę Wam konkretnie napisać (są tajemnicą, ale wkrótce się dowiecie), do takich mniejszych, jak zmiana stylu życia.To ostatnie jest przyczyną mniejszej ilości (czyli 0)
słodyczy w naszym domu, dlatego też nic nie piekę. Zaczęliśmy z M. stopniowo - wprowadziliśmy regularne posiłki (wcześniej było śniadanie o 6.30, obiad o 17tej i podjadanie przez cały wieczór, masakra). Teraz jemy co 3-4 godziny,
zero słodyczy, typowo tłustych i niezdrowych rzeczy. Więcej warzyw, mniej
cukru do
herbaty. Ogólnie bardzo się staramy. Do tego doszły ćwiczenia, nawet zrobiliśmy kalendarz, w którym zaznaczamy czy ćwiczyliśmy danego dnia:DMieliśmy czekać z tym do wiosny, ale kto wie, kiedy ona nadejdzie?Trzymajcie za nas kciuki! Dzisiaj mija tydzień odkąd zaczęliśmy zmianę stylu życia, jeszcze kilka takich tygodni i osiągniemy nasz cel:) Tzn. wejdzie nam to w krew i zostanie tak na zawsze.Dlatego przedstawiam Wam prosty przepis na grillowanego
kurczaka, u nas na kanapkach na
pieczywie pełnoziarnistym, z
serkiem żółtym (cieniutkim plasterkiem),
sałatą,
ogórkiem i
pomidorem.
Potrzebujemy ( na 6 kanapek):pojedynczą
pierś z kurczaka1 łyżeczkę
oliwy z oliwekświeży
tymianekświeży
rozmarynsól,
pieprzszczyptę
papryki ostrej i
oreganoPierś z kurczaka kroimy w 2 cm plastry, smarujemy
oliwą, dodajemy drobno posiekany
rozmaryn,
tymianek,
sól,
pieprz i szczyptę
papryki oraz
oregano. Marynujemy przez minimum 30 minut. Następnie plastry grillujemy po około 5-6 minut z każdej strony. Smacznego:)