ßßß
3 piersi z kuryser żółtyolej lub oliwa1 łyżeczka susz. oregano1 łyżeczka susz. tymianku1 łyżeczka susz. bazylii1 łyżeczka susz. rozmarynusól, pieprzPiersi przecinamy wzdłuż na 3, 4 płaty, rozbijamy. Układamy warstwami.Warstwa IPłaty mięsa (nie wszystkie) układamy w wysmarowanym żaroodpornym naczyniu, smarujemy olejem bądź oliwą, przyprawiamy solą, pieprzem i posypujemy mieszanką ziołową.Na to kładziemy ser.Tak samo kolejna warstwa (mnie wyszły 3 warstwy).Na ostatniej nie kładziemy sera, na razie.
Przykrywamy folią aluminiwą i odstawaimy do lodówki na minimum 30 min.Po tym czasie pieczemy ok 40 min. w 200 st. we wcześniej rozgrzanym piekarniku.Na około 10 min przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, posypujemy naszą zapiekankę serem.BARDZO ZIOŁOWE, SMACZNE, PROSTE :)