Wykonanie
autor przepisu Viola

3 piersi z
kuryser żółtyolej lub
oliwa1 łyżeczka susz.
oregano1 łyżeczka susz.
tymianku1 łyżeczka susz.
bazylii1 łyżeczka susz.
rozmarynusól,
pieprzPiersi przecinamy wzdłuż na 3, 4 płaty, rozbijamy. Układamy warstwami.Warstwa IPłaty
mięsa (nie wszystkie) układamy w wysmarowanym żaroodpornym naczyniu, smarujemy
olejem bądź
oliwą, przyprawiamy
solą,
pieprzem i posypujemy mieszanką
ziołową.Na to kładziemy
ser.Tak samo kolejna warstwa (mnie wyszły 3 warstwy).Na ostatniej nie kładziemy
sera, na razie.

Przykrywamy folią aluminiwą i odstawaimy do lodówki na minimum 30 min.Po tym czasie pieczemy ok 40 min. w 200 st. we wcześniej rozgrzanym piekarniku.Na około 10 min przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, posypujemy naszą zapiekankę
serem.BARDZO
ZIOŁOWE, SMACZNE, PROSTE :)
