Wykonanie
Pomidorowy raj!!!

Składniki:1,5 kg
pomidorów malinowych lub 800 g
pomidorów w sosie własnym, bez skórki1 litr
bulionu warzywnego lub
wody1 duża
cebula2 ząbki
czosnku2 marchwie1 łodyga
selera naciowego ( ale nie jest to konieczne)1 łyżka
brązowego cukru1
listek laurowy100 g ugotowanego
ryżu brązowegokoperek,
natka pietruszki,
pieprz,
sóljogurt do dekoracji

Rozgrzać
oliwę w garnku ustawionym na średnim ogniu. Dodać pokrojoną
cebulę i dusić, pod przykryciem, około 4-5 minut, od czasu do czasu mieszając.Dodać
czosnek, pokrojoną
marchew,
seler, pokrojone
pomidory,
brazowy cukier,
listek laurowy i wlać
bulion. Całość gotować na wolnym ogniu przez 50 minut.

Następnie zmiksować zupę blenderem na gładko, dodać ugotowany
ryż, posiekany
koperek,
natkę pietruszki. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Podawać gorącą z dodatkiem odrobiny
jogurtu lub
śmietany.Polecam również pomidorówkę z
makaronem oraz z dodatkiem
sera mozarellaSmacznegoKliknij na zdjęcia i poznaj inne przepisy: