ßßß Cookit - przepis na BARSZCZ UKRAIŃSKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ

BARSZCZ UKRAIŃSKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam buraki w każdej postaci ... barszcz ukraiński jadłam w wersji ze słodką kapustą - bardzo mi smakował ... ale z kiszoną robilam dzisiaj pierwszy raz - i wyszedł przepyszny ...
2 litry wody
50 gram surowego boczku
5 marchewek
2 korzenie pietruszki
kawałek selera
2 pory
250 gram fasoli jaś - wcześniej namoczonej
40 gram kapusty kiszonej - osobno ugotowanej - nie płukanej
500 gram ugotowanych i startych na tarce buraków
sok z jednej cytryny
pół główki czosnku
2 łyżki czosnku niedźwiedziego
2 łyżki majeranku
2 łyżki soli
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżki cukru
3 cebule + 2 łyżki mąki + 3 łyżki masła na zasmażkę
ugotować fasole al dente nastepnie dodać pokrojone warzywa oraz boczek gotować do miękkości , dodać ugotowaną osobno kapustę oraz buraki .. pogotować na malutkim ogniu okolo 5 minut ..dodać przyprawy oraz zasmażkę .Podawać samą albo z kleksem kwaśnej śmietany .
Smacznego :)
Źródło:http://olesia-nagazie.blogspot.com/2012/10/barszcz-ukrainski-z-kiszona-kapusta.html