Uwielbiam buraki w każdej postaci ... barszcz ukraiński jadłam w wersji ze słodką kapustą - bardzo mi smakował ... ale z kiszoną robilam dzisiaj pierwszy raz - i wyszedł przepyszny ...2 litry wody50 gram surowego boczku5 marchewek2 korzenie pietruszkikawałek selera2 pory250 gram fasoli jaś - wcześniej namoczonej40 gram kapusty kiszonej - osobno ugotowanej - nie płukanej500 gram ugotowanych i startych na tarce burakówsok z jednej cytrynypół główki czosnku2 łyżki czosnku niedźwiedziego2 łyżki majeranku2 łyżki soli1 łyżeczka pieprzu2 łyżki cukru3 cebule + 2 łyżki mąki + 3 łyżki masła na zasmażkęugotować fasole al dente nastepnie dodać pokrojone warzywa oraz boczek gotować do miękkości , dodać ugotowaną osobno kapustę oraz buraki .. pogotować na malutkim ogniu okolo 5 minut ..dodać przyprawy oraz zasmażkę .Podawać samą albo z kleksem kwaśnej śmietany .Smacznego :)