Wykonanie
Kuchenna szkoła przetrwania - level 3 ...czyli w pierwszej własnej, wymarzonej kuchni.Ostatnie wpisySernik z oreoTrójwarstwowy blok z
ryżem ...Tort
ananasowyLikier kajmakowyRosyjski rosół z
szafranemTortille z boczniakami
Chipsy z
jarmużuCiasteczka karobowo-gryczaneKoktajl z
jarmużem i
awokadoKoktajl z zielonych warzywProsta i tania reklama w Internecie sprzedawana za pomocą AdTaily(PLALLADTAILY0002)




Pisz blogBlog > Komentarze do wpisu«
Piers kurczaka z
kurkami wg ...Zrazy wołowe »

1 1/2 szklanki
cukrukostka
margarynymałe opakowanie
proszku do pieczeniaopakowanie
cukru z
wanilią5
jajek (osobno
żółtka i
białka)3 łyżki
oleju10 czubatych łyżek
mąki200 g
śmietany 18%kilogram
śliwek (świeżych lub z zalewy cukrowej)
cukier puder do posypania
Margarynę,
żółtka,
cukier i
cukier z
wanilią utrzeć na puszystą masę. Dodać
olej, wymieszać.
Mąkę połączyć z
proszkiem do pieczenia, dodać połowę do masy. Ponownie wymieszać, następnie dodać
śmietanę. Ciągle mieszając, stopniowo dodawać pozostałą
mąkę, jeśli ciasto będzie zbyt gęste ilość
mąki zredukować o ok. jedną łyżkę. Gotowe ciasto delikatnie połączyć z ubitymi
białkami. Przelać na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu równomiernie ułożyć połówki
śliwek (
śliwki z zalewy odsączyć).Piec ok. 60 min. w temperaturze 180 stopni.Przestudzone ciasto posypać
cukrem pudrem lub polukrować.Smacznego!


poniedziałek, 19 lipca 2010, n_zakpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze