Wykonanie
11 czerwca 2014Składniki:4
młode okrągłe
cukinie4
pomidory4
młode cebule4 małe kolorowe
papryki4
ogórki szklarniowe1
kalarepa4 pętka
kiełbasy śląskiej1 słoiczek
koncentratu pomidorowego ( 200g.)1 łyżeczka
chilisól ,
pieprz

Przygotowanie:Wszystkie warzywa myjemy , suszymy na ręczniku papierowym ,
pomidora,
ogórka oraz
kalarepę obieramy ze skórki.Wszystkie warzywa kroimy w małą kostkę pomijając
cukinię.
Kiełbasę także kroimy w kostkę.Z
cukinii odkrawamy " czapeczki , wydrążamy nożykiem środki ( możemy pomóc sobie małą łyżeczką)Wydrążony miąższ także kroimy w kostkę.Wszystkie warzywa oraz
kiełbasę wkładamy do garnka , zalewamy
wodą w takiej ilości by tylko zakrywała składniki.Gotujemy ok 25 min.Po tym czasie dodajemy
przyprawy oraz
koncentrat pomidorowy , mieszamy.Gotujemy kolejne 5 min.Gorącym leczo faszerujemy
cukinię , wkładamy je do naczynia żaroodpornego , pieczemy pod przykryciem ok.25 min.Podajemy same z
pieczywem lub
ryżem.SmacznegoPost navigation← Tak przygotowana przekąska zachęci nie tylko malucha lecz i dorosły chętnie po nią sięgnie :) Tortilla świetnie kombonuje się ze słodkimi
truskawkami i
bananem a przemycony liść
sałaty dodaje witamin.Lekko słodki , puszysty torcik. Idealny na lato. →