ßßß Cookit - przepis na Pieczone leczo w młodej cukinii

Pieczone leczo w młodej cukinii

nazwa

Wykonanie

11 czerwca 2014
Składniki:
4 młode okrągłe cukinie
4 pomidory
4 młode cebule
4 małe kolorowe papryki
4 ogórki szklarniowe
1 kalarepa
4 pętka kiełbasy śląskiej
1 słoiczek koncentratu pomidorowego ( 200g.)
1 łyżeczka chili
sól , pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa myjemy , suszymy na ręczniku papierowym ,pomidora,ogórka oraz kalarepę obieramy ze skórki.
Wszystkie warzywa kroimy w małą kostkę pomijając cukinię.
Kiełbasę także kroimy w kostkę.
Z cukinii odkrawamy " czapeczki , wydrążamy nożykiem środki ( możemy pomóc sobie małą łyżeczką)
Wydrążony miąższ także kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa oraz kiełbasę wkładamy do garnka , zalewamy wodą w takiej ilości by tylko zakrywała składniki.
Gotujemy ok 25 min.
Po tym czasie dodajemy przyprawy oraz koncentrat pomidorowy , mieszamy.
Gotujemy kolejne 5 min.
Gorącym leczo faszerujemy cukinię , wkładamy je do naczynia żaroodpornego , pieczemy pod przykryciem ok.25 min.
Podajemy same z pieczywem lub ryżem.
Smacznego
Post navigation
← Tak przygotowana przekąska zachęci nie tylko malucha lecz i dorosły chętnie po nią sięgnie :) Tortilla świetnie kombonuje się ze słodkimi truskawkami i bananem a przemycony liść sałaty dodaje witamin.
Lekko słodki , puszysty torcik. Idealny na lato. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/leczo-w-nowej-odslonie-swietnie-sie-prezentuje-a-jeszcze-lepiej-smakuje-nowy-sposob-na-pyszna-cukinie-bez-ktorej-nie-wyobrazam-sobie-tej-potrawy