ßßß Cookit - przepis na Leczo na zimę

Leczo na zimę

nazwa

Wykonanie

7 sierpnia 2014
Składniki:
( Proporcję na siedem 1l. słoików)
10 pomidorów
10 ogórków gruntowych
4 różnokolorowe papryki
3 cukinie
3 cebule
600 ml. koncentratu pomidorowego
1 łyża soli
1 łyża pieprzu
Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyć.
Ogórki obrać ze skórki , z papryk usunąć gniazda nasienne.
Wszystkie warzywa pokroić w niedużą kostkę , włożyć do dużego garnka/garnków , zalać wodą tak by tylko zakrywała warzywa.
Całość gotować do miękkość , po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy , dokładnie wymieszać , gotować jeszcze chwilkę.
Do wyparzonych słoików przelać leczo , dokładnie/szczelnie zakręcić.
Odstawić do góry dnem w ciemne miejsce do całkowitego ostygnięcia.
Smacznego
Post navigation
← Propozycja sałatki do słoika która idealnie sprawdzi się jako dodatek dań głównych ,kanapki czy też po prostu przekąska na przyjęciu.Jest lekko pikantna i bardzo uniwersalna.
Majonez sprawia że kotlety są niezwykle delikatne , powiedziała bym że rozpływają się w ustach.Lekkiej pikanterii dodają im przyprawy. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/leczo-do-sloikow-w-mojej-rodzinie-robi-sie-od-lat-jest-swietnym-sposobem-na-zagospodarowanie-przerosnietych-warzyw-z-ogrodka-otwierajac-sloik-wystarczy-dosmazyc-kielkasy-ugotowac-ryzu-czy-zjesc-na