Wykonanie
7 sierpnia 2014Składniki:( Proporcję na
siedem 1l. słoików)10
pomidorów10
ogórków gruntowych4 różnokolorowe
papryki3
cukinie3
cebule600 ml.
koncentratu pomidorowego1 łyża
soli1 łyża
pieprzu


Przygotowanie:Warzywa dokładnie umyć.
Ogórki obrać ze skórki , z
papryk usunąć gniazda nasienne.Wszystkie warzywa pokroić w niedużą kostkę , włożyć do dużego garnka/garnków , zalać
wodą tak by tylko zakrywała warzywa.Całość gotować do miękkość , po tym czasie dodać
koncentrat pomidorowy oraz
przyprawy , dokładnie wymieszać , gotować jeszcze chwilkę.Do wyparzonych słoików przelać leczo , dokładnie/szczelnie zakręcić.Odstawić do góry dnem w ciemne miejsce do całkowitego ostygnięcia.SmacznegoPost navigation← Propozycja sałatki do słoika która idealnie sprawdzi się jako dodatek dań głównych ,kanapki czy też po prostu przekąska na przyjęciu.Jest lekko pikantna i bardzo uniwersalna.
Majonez sprawia że kotlety są niezwykle delikatne , powiedziała bym że rozpływają się w ustach.Lekkiej pikanterii dodają im
przyprawy. →