Wykonanie

Danie trochę w jesiennym klimacie, ale zostały mi resztki warzyw puszkowych i nie miałam co z nimi zrobić. Tak właśnie powstała ta zapiekanka kilka lat temu. Można właściwie wrzucić do niej wszystko – taka zapiekanka śmieciówa.Składniki
cebula czerwona, 1 sztuka
czosnek, 3 ząbki
oliwa do smażenia
mięso mielone wołowe, 500 g
sól,
pieprz,
bazylia,
oregano,
ostra papryka wędzona
makaron kokardki, 300 g
papryka czerwona, 1 sztuka
fasola czerwona konserwowa, ok. 20 g
knserwowa kukurydza z
groszkiem, ok. 20 g
jajka, 2 sztuki
cheddar, 15 gSposób przygotowania
Cebulę i
czosnek obrać. Drobno posiekać. Zeszklić na
oliwie. Dodać
mięso. Rozdrobnić widelcem. Przyprawić. Smażyć, aż osiągnie ładny brązowy kolor. Przełożyć do dużej miski.W międzyczasie ugotować
makaron al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do
mięsa.Z
papryki usunąć gniazdo i białe błonki. Pokroić w kostę i wrzucić do miski.Warzywa z puszek wrzucić na durszlak. Przelać
wodą. Kiedy ociekną przełożyć do miski z pozostałymi składnikami. Wymieszać i spróbować. Jeśli jest potrzeba ponownie przyprawić.
Jajka rozbełtać. Przyprawić
solą i
pieprzem.
Cheddar zetrzeć na grubych oczkach tarki. 5 g
sera odłożyć. Resztę, razem z
jajkami, wymieszać z pozostałymi składnikami.Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego (wymiary: 30 x 18 x 5 cm) wysmarowanego
oliwą. Posypać
serem.Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Zapiekankę piec przez 20 minut.Buy Danabol Online