Wykonanie
            Na książkę "Dieta Italiana" 
Gina D'Acampo zawsze 
mogę liczyć, jeśli chodzi o przepisy na szybkie, zdrowe i pełne smaku dania. Jednym z nich jest ten 
makaron z grillowaną 
papryką, 
czosnkiem i świeżą 
bazylią. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie. Potrzeba do tego niewielu składników, co jeszcze ułatwia sprawę, a efekt i tak jest smakowity. W tym wypadku liczy się prostota, a także wyrazistość 
czosnku, 
papryki i 
bazylii. Warto wypróbować to połączenie, zestawiając je z 
makaronem, by otrzymać pyszne danie na każdą 
porę roku.

- 1 łyżka 
oliwy- 1 ząbek 
czosnku- 2 grillowane 
czerwone papryki ze słoika- 
sól, 
pieprz- kilkanaście listków 
bazylii- 175g 
makaronu1) Na patelni rozgrzać 
oliwę i smażyć na niej pokrojony w plasterki 
czosnek przez 30 sekund.2) Dodać odsączone i pokrojone w paski 
papryki, podgrzewać przez 2 minuty i doprawić.3) Z gotowania 
makaronu zachować 2 łyżki 
wody.4) Przełożyć 
makaron na patelnię, dodać 
bazylię i zostawioną 
wodę.5) Wymieszać i podawać z dodatkowymi listkami 
bazylii.Czas przygotowania: 20 minutLiczba porcji: 3Kaloryczność jednej porcji: 390 kcal