ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona 2 sztukczosnek 2 ząbkiłosoś wędzony 150 gramówśmietana 0,75 szklanekoliwa 3 łyżek stołowychlistki bazylii 1 łyżek stołowychmakaron orchiette 400 gramówpieprz 0,5 łyżek deserowychsól według uznaniaWykonanie:Opieczona w piekarniku paprykę włożyć na 10 minut do woreczka foliowego, a potem obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić na małe kawałki i zmiksować z czosnkiem. Do rondla włożyć pokrojonego w cienkie paski łososia oraz pastę z papryki i czosnku, wlać śmietanę, oliwę i gotować na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą, pieprzem oraz bazylią.Makaron ugotować al dente i połączyć z sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka czerwona 2 sztukczosnek 2 ząbkiłosoś wędzony 150 gramówśmietana 0,75 szklanekoliwa 3 łyżek stołowychlistki bazylii 1 łyżek stołowychmakaron orchiette 400 gramówpieprz 0,5 łyżek deserowychsól według uznaniaWykonanie:Opieczona w piekarniku paprykę włożyć na 10 minut do woreczka foliowego, a potem obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić na małe kawałki i zmiksować z czosnkiem. Do rondla włożyć pokrojonego w cienkie paski łososia oraz pastę z papryki i czosnku, wlać śmietanę, oliwę i gotować na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą, pieprzem oraz bazylią.Makaron ugotować al dente i połączyć z sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: