Wykonanie

Lubię
curry i na blogu jest już kilka przepisów.Dziś pyszne
curry ( i proste oczywiście ) z
papryką,
bakłażanem,
brokułami i
kurkami... Jeśli mam być szczera nie bardzo wiem gdzie w UK można kupić
kurki. Kupiłam swoje w polskim sklepie, ale kilka lat temu widziałam jakieś na weekendowym targu jednak cena była ogromna - jeśli wiecie gdzie można je kupić
dajcie mi znać.I like
curry and is few recipes on blog already.
Today delicious
curry ( and simple ofcorse ) with pepper, aubergine, broccoli and chanterelles... if I have to be honest I don't really know where you can buy chanterelles in UK. I bought mine in polish shop but few years ago I sow some on Sunday Market but price was huge - if you know where I can find chanterelles please let me know.

Składniki :* 2-3 podudzia z
kurczaka, bez skóry i kości,* 1 łyżka
oliwy,* 1
cebula, pokrojona w kostkę,* 1 ząbek
czosnku, drobno posiekany,* 1/2 - 1
papryczki chili, drobno posiekanej,* 1 łyżka czerwonej pasty
curry,* 1/2
zielonej papryki,* 1/2
bakłażana,* 1 puszka
mleka kokosowego,* 150 ml
wody,* 100 g
kurek,* 1/2
brokuła,* 2-3 łyżki
kolendry, drobno posiekanej,Ingredients:* 2-3 chicken thighs, skin and bones,* 1 tbsp of oil,* 1 onion, diced,* 1 clove garlic, finely chopped,* 1/2 - 1
chilli, finely chopped,* 1 tbsp red
curry paste,* 1/2 green pepper,* 1/2 aubergine,* 1 can of coconut milk* 150 ml of water,* 100 g of chanterelles,* 1/2 broccoli,* 2-3 tbsp cilantro, finely chopped,

Przygotowanie :Podudzia z
kurczaka pokrój na kawałki ( około 1.5 cm na 1.5 cm ).Na patelni z wysokim brzegiem lub w dużym garnku rozgrzej łyżkę
oliwy, podsmaż kawałki
kurczaka na złoty kolor, dodaj
cebulę,
czosnek,
chili i podsmaż przez chwilę.Dodaj pastę
curry i dokładnie zmieszaj, dorzuć
paprykę i
bakłażana, podsmaż jeszcze chwilkę.Zalej
mlekiem kokosowym i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.Dodaj
brokuły,
kurki i
wodę jeżeli sos będzie gęsty gotuj przez około 10 minut.Dodaj
kolendrę, wymieszaj.Podawaj z
ryżem :)Preparation:Cut chicken into pieces (approximately 1 . 5 cm by 1 . 5 cm).In a skillet with high edge or in a large pan heat the tablespoon of oil, fry the chicken pieces until golden brown, add onion, garlic,
chilli and fry for a minute.Add
curry paste and mix thoroughly, throw in peppers and aubergine, sauté another minute.
Pour the coconut milk and simmer for 10 minutes.Add broccoli,chanterelles and water if the sauce is thick cook for about 10 minutes.Add coriander, stir.
Serve with rice :)