Wykonanie

Dziś przepis na kolejny jednogar :) Kurczaczek,
ziemniaki i warzywa - wszystko czego trzeba :)Prosto, szybko i bardzo smacznie.Przepis pochodzi z magazynu "Good Food".
Today, the recipe for another one pot casserole :) Chicken, potatoes and vegetables - all you need :)Simple, quick and
very tasty.The recipe comes from the"Good Food" magazine .

Składniki :* 4
udka z kurczaka ( tylko te szersze części ), bez skóry,* 1 łyżka
oleju,* 3
dymki, pokrojone, białe i zielone części osobno,* 1 łyżka
mąki,* 1 drobiowa
kostka rosołowa,* 1 duża
marchewka, pokrojona w pałki,* 200 g małych
młodych ziemniaków,* 100 g mrożonego
groszku,* 1 łyżeczka
musztardy francuskiej,* 1 łyżka posiekanego
kopru,* 1 łyżka posiekanej
natki pietruszki,*
sól,
pieprz,

Ingredients :* 4 chicken thighs, skin pulled off,* 1 tbsp vegetable oil,* 3 spring onions, sliced, white and green part kept separate,* 1tbsp plain
flour,* 1 chicken stock cubes,* 1 large carrot, cut into batons,* 200 g new potatoes,* 100g frozen peas,* 1 tsp grain
mustard,* 1 tbsp chopped dill,* 1 tbsp chopped parsley,* salt, pepper,

Przygotowanie :Włącz
wodę w czajniku.Na głębszej patelni z przykrywką rozgrzej
oliwę i podsmaż
kurczaka na rumiano.Zmieszaj białe części z
mąką, rozkruszoną
kostką rosołową i 350 ml
wody, przelej na patelnie.Dodaj
ziemniaki i
marchewkę, zagotuj, przykryj i duś 20 minut.Zdejmij przykrywkę i gotuj kolejne 20 minut, dodaj
groszek 5 minut przed końcem.Dodaj
musztardę, przypraw
solą i
pieprzem, dorzuć zielone części
dymki,
koperek i
natkę.Preparation :Put the kettle on.Heat the oil o n a deep pan with a lid and fry the chicken until browned.Stir in the whites of the spring onion with the
flour, crushed stock cube and 350 ml of water,
pour in the pan.Add potatoes and carrots, bring to the boil, cover and simmer 20 minutes.Take off the lid and simmer for another 20 minutes, add the peas 5 minutes before the end.Add the
mustard, season with salt and pepper, green parts of green onions, dill and parsley.Stir and
serve :)