Nowa naleśnikarka wypróbowana, naleśniki świetne, takie jak lubię czyli bez tłuszczu i duuuże dzięki czemu łatwo się je zwija. Na pierwszy rzut poszły naleśniki wytrawne po brzegi wypełnione pikantnym mięsnym farszem. Wspaniale smakowały ciepłe z dodatkiem sosu czosnkowego ale na zimno też były nie złe. Doskonale sprawdziły się jako danie na wynos, wystarczyło zawinąć w złotko i przekąska do pracy gotowa.Składniki na 4 duże sztuki: na ciasto:1,5 szklanki mleka2 jajka150 g mąki1/2 łyżeczki soli2 łyżki oleju rzepakowego na nadzienie:300 g mięsa mielonego1 cebulaząbek czosnku1/2 puszki kukurydzy1/2 puszki fasoli1/2 czerwonej paprykiłyżka przecieru pomidorowegosólpieprzostra paprykałyża olejukilka liści sałaty lodowejSkładniki ciasta zmiksować i odstawić na kwadrans. W tym czasie przygotować nadzienie. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę a po chwili mięso. Smażyć na wolnym ogniu, dodać pokrojoną paprykę, rozdrobniony czosnek, przyprawy a następnie przecier pomidorowy, wymieszać. Na końcu wrzucić kukurydzę i fasolę. Z ciasta smażyć cienkie naleśniki. Na każdym ułożyć sałatę i nadzienie. Zwinąć najpierw dwa przeciwległe boki a następnie całość w rulon.