ßßß
SKŁADNIKI:(na 10-12 kotlecików)0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)1 jajko2 cebule1 papryka czerwona2 ząbki czosnkukilka łyżek kukurydzy 1 bułka1/4 szkl mleka4 łyżki sosu do pizzy Folwark1 łyżeczka soli1 łyżeczka słodkiej papryki1/2 łyżeczki pieprzu1/2 łyżeczki czosnku granulowanego1 łyżeczka oreganoszczypta ostrej paprykimąka1. Cebule drobno posiekać, paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić razem na maśle, posolić i udusić do miękkości.2. Bułkę rozkruszyć namoczyć w ciepłym mleku.3. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką. Dodać paprykę z cebulą, kukurydzę, przeciśnięty przez maszynkę czosnek, sos do pizzy i przyprawy.4. Formować małe kotleciki, obtaczać w mące. Smażyć na niedużym ogniu ok 7 minut z każdej strony.
