Bardzo smaczne kotleciki mielone - nasze ulubione. Dzięki dodatkowi marchewki są wilgotne, a do tego zyskały całkiem nowy smak i niezwykłą delikatność. Naprawdę polecam!SKŁADNIKI:(mi wyszło 12 kotlecików)0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)1 jajko2 cebule1 duża marchew 1 bułka1/2 szkl mleka 1 łyżeczka soli1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu1/2 łyżeczki czosnku granulowanego1/2 łyżeczki oregano szczypta ostrej paprykimąka1. Cebule drobno posiekać, marchew zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. Zeszklić razem na maśle, posolić i udusić do miękkości. 2. Bułkę namoczyć w ciepłym mleku.3. Marchewkę i cebulę rozgnieść widelcem na drobno (gdy sama mielęmięso to wrzucam je takie uduszone razem z mięsem do maszynki). 3. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką. Dodać marchewką z cebulą . Doprawić do smaku.4. Formować małe kotleciki, obtaczać w mące. Smażyć na niedużym ogniu ok 7 minut z każdej strony.W bardzo podobny sposób robię Muffinki z dwoma farszami - również polecam!