ßßß
SKŁADNIKI:(na 10-12 kotlecików)0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)1 jajko2 cebule1 duża marchew1 bułka1/2 szkl mleka1 łyżeczka soli1 łyżeczka słodkiej papryki1/2 łyżeczki pieprzu1/2 łyżeczki czosnku granulowanego1/2 łyżeczki oreganoszczypta ostrej paprykimąka1 op. mozzarelli1. Cebule drobno posiekać, marchew zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. Zeszklić razem na maśle, posolić i udusić do miękkości.2. Bułkę namoczyć w ciepłym mleku. 3. Marchewkę i cebulę rozgnieść widelcem na drobno (gdy sama mielę mięso to wrzucam je takie uduszone razem z mięsem do maszynki).4. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką. Dodać marchewką z cebulą. Doprawić do smaku.5. Formować kotleciki (nie za duże i raczej płaskie - szybciej się upieką), obtaczać w mące i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.6. Mozzarellę pokroić na tyle kawałków, ile wyszło kotlecików, wcisnąć po kawałeczku w środek każdego z nich.7. Piec aż kotleciki będą rumiane z wierzchu - ok 30 minut w 200*C (lub dłużej, w zależności od wielkości kotletów).