ßßß
Danie to popularne jest w kuchni Europejskiej.Nadzienia są przeróżne w zależności od regionów i pomysłównp. z kaszą,grzybami,ziemniakami.Ja proponuję gołąbki z mięsem i ryżem zawijane w liście białej kapusty.Polecam gorąco inne w swoim rodzaju pysznegołąbki podhalańskie nadziewane ziemniakami i bryndzą
Dodałam sól,pieprz,kminek i starty czosnek.
Ugotowałam ryż i wsypałam go do mięsa.
Farsz dokładnie wymieszałam.
Zamiast ryżu, jeśli chcecie z samym mięsem to dodajcie jajko i bułkę tartą.Z kapusty usunęłam głąb i gotowałam ją około 40 minut.
Następnie zdejmowałam z niej liście.Odkroiłam z nich twardsze części.
I kolejno zawijałam w każdym liściu farsz.
Liście,które zostały możecie pokroić i włożyć do garnka.Gołąbki podlałam wodą i gotowałam około godziny z dodatkiem bulionu,liści laurowych i ziela angielskiego.
Dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego i własnej roboty przecier pomidorowy.
I już;-) Pyszne gołąbki gotowe.Smacznego!