ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak z młodej kapusty

Kapuśniak z młodej kapusty

nazwa

Wykonanie

Nie ma to jak kapuśniak z młodej kapusty.Większość z Was pewnie gotuje z kiszonej, ale ta wersja jest o wiele łagodniejsza mniam polecam....
składniki:
-żeberka około 30dkg
-25dkg boczku chudego gotowanego
-włoszczyzna
-2litry bulionu
-2 młode cebule
-wiązka koperku
-pół główki kapusty lub jedna mała
-sól i pieprz do smaku
-łyżka kminku
-3 listki laurowe
-3 ziela angielskie
-2 pomidory
-8 średnich ziemniaków
sposób wykonania:
Do gorącego bulionu wrzucamy żeberka.Po zagotowaniu szumujemy, dodajemy obraną i umytą włoszczyznę. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w plastry, poszatkowaną kapustę ziemniaki pokrojone w kostkę i sparzone obrane ze skóry pokrojone w grubą kostkę pomidory. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kminek.Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.Smażymy pokrojony w kosteczkę boczek ,następnie wrzucamy do zupy.Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.Zupę podajemy gorącą, posypaną świeżym koperkiem. Smacznego
Źródło:http://mylifeofcooking.blogspot.com/2013/07/kapusniak-z-modej-kapusty.html