ßßß
Cookit - przepis na Kapuśniak z młodej kapusty
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kapuśniak z młodej kapusty
Składniki
Żeberka
Chudy boczek
Włoszczyzna
Bulion
Miód
Cebula
Koperek
Kapusta
Sól
Pieprz
Kminek
Liść laurowy
Ziele angielskie
Pomidor
Ziemniak
Wykonanie
Nie ma to jak kapuśniak z
młodej kapusty
.Większość z Was pewnie gotuje z kiszonej, ale ta wersja jest o wiele łagodniejsza mniam polecam....
składniki:-
żeberka
około 30dkg-25dkg
boczku chudego
gotowanego-
włoszczyzna
-2litry
bulionu
-2
młode
cebule
-wiązka
koperku
-pół główki
kapusty
lub jedna mała-
sól
i
pieprz
do smaku-łyżka
kminku
-3
listki laurowe
-3
ziela angielskie
-2
pomidory
-8 średnich
ziemniaków
sposób wykonania:Do gorącego
bulionu
wrzucamy
żeberka
.Po zagotowaniu szumujemy, dodajemy obraną i umytą
włoszczyznę
. Następnie dodajemy
cebulę
pokrojoną w plastry, poszatkowaną
kapustę
ziemniaki
pokrojone w kostkę i sparzone obrane ze skóry pokrojone w grubą kostkę
pomidory
. Dodajemy
liść laurowy
,
ziele angielskie
i
kminek
.Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.Smażymy pokrojony w kosteczkę
boczek
,następnie wrzucamy do zupy.Doprawiamy
solą
i świeżo zmielonym
pieprzem
.Zupę podajemy gorącą, posypaną świeżym
koperkiem
. Smacznego
Źródło:
http://mylifeofcooking.blogspot.com/2013/07/kapusniak-z-modej-kapusty.html
Przepisy powiązane
GOŁĄBKI Z MIĘSEM I RYŻEM
GOŁĄBKI Z MIĘSEM I RYŻEM
GOŁĄBKI Z MIĘSEM I RYŻEM
GOŁĄBKI Z MIĘSEM I RYŻEM
GOŁĄBKI Z MIĘSEM I RYŻEM
Składniki powiązane (0)