« Jesienna, rozgrzewająca zupa z mySpring®Pastelowy krem cukiniowy z limonką. Wyniki konkursu mySpring ;) »Tak jak obiecałam, inspiruję zupkowo. Po raz pierwszy na moim stole zagościł krem z dyni. Nie powiem, namęczyłam się ją obierając – praca niemal dla osiłka 😉Składniki:– 1 , 5 kg obranej dyni pokrojonej w kostkę– 2 średnie cebule– 2 ząbki czosnku– 0,5 litra bulionu warzywnego – woda z mySpring– oliwa z oliwek– szczypta imbiru– szczypta cynamonu– szczypta gałki muszkatołowej– szczypta kurkumy– szczypta pieprzu cayenne– sól i pieprz (wg uznania)Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w pióra i posiekany czosnek. Dodajemy dynię i bulion. Całość gotujemy. Kiedy dynia będzie miękka blendujemy wszystko na gładką masę. Przecedzamy przez sitko, aby nie było grudek. Wszystko podgrzewamy, doprawiamy i podajemy na stółMoja wersja z bagietką pełnoziarnistą, śmietanką 12% kremówką i pestkami dyni.UWAGA SYCI!A Wy jakie zupki ugotujecie do mojego konkursu?Szczegóły tu