ßßß
Przedstawiam Wam efektowny przepisProdukty:Ciasto:1 1/2 szklanki mąki1/2 kostki masła lub margaryny1/2 szklanki cukru1 żółtko1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa serowa:1 kg sera podwójne zmielonego/wiaderko/6 jajek250 g masła1 szklanka cukru pudru2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowegosok i skórka z pomarańczamasa makowa:1 puszka maku2 białkaWykonanie:ciasto:Mąkę przesiewamy ,cukier ,żóltko,proszek do pieczenia oraz masło pokrojone w drobną kostkę..Wyrabiamy cisto odstawiamy na 1 h do , lodówki.Rozwałkowujemy cisto i kładziemy na blachę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. ciasto nakłuwamy widelcem..masa makowa:ubijamy pianę z białek i mieszamy z masą makową ..ja zawsze dodaje jeszcze trochę olejku migdałowego..wykłądamy na ciasto..masa serowa:Masło ucieramy z cukrem na puch.dodajemy po jednym żóltku.następnie po 2 łyzki sera oraz budynie .skórkę otartą z pomarańcza oraz sok.Białko z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę ,delikatnie mieszamy..wykładamy na masę makową.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1h.Po przestudzeniu polewamy czekoladową polewą.Przepis podany oddzielnie.Sporo pracy ale efekt zniewalającyPowiązany przepis:dorsz smażony zapiekany w sosie koperkowymzapiekanka z ryżem, kurczakiemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy