W tym tygodniu wspólnego gotowania ja podałam swój przepis tzn.nie jest mój, bo z jakiejś gazety..Polecam..i zapraszam do wspólnego gotowania.pół kurczaka [ u mnie 2 podudzia]2 marchewki1/2 selera1/2 pora1 puszka kukurydzy [ nie dałam]fasolka szparagowa1 cebula2 łyżki mąki1/2 szkl. śmietany 18% [ dałam 1 szkl.18 %]1/2 szkl. śmietany 30%ziele angielskieliście laurowe6 większych ziemniakówolejWłoszczyznę oczyścić, obrać i opłukać.Włożyć do garnka, dodać opłukane mięso .Zalać zimna wodą [ około 1,5 l] dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu około 40 minut.Rosół przecedzić.Warzywa drobno pokroić, mięso oddzielić od kości i również pokroić. Ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę.Wrzucić do rosołu [dodałam również mrożoną fasolkę ]i gotować pod przykryciem 10 minut.Odcedzić.Cebule obrać , pokroić i zeszklić na oleju.Oprószyć mąką i zasmażyć.Rozprowadzić rosołem i śmietanami.Do sosu włożyć mięso, odsączoną kukurydzę , ziemniaki i warzywa.Podgrzać. Przyprawić i posypać tymiankiem.