ßßß
 
            
         Składniki:– podroby z 3 kurczaków;– 3 marchewki;– 3 pietruszki;– por, kawałek selera;– 1 cebula;– pół szklanki kaszy jęczmiennej pęczak;– 75 dag ziemniaków;– dwie łyżki śmietany 30%– sól, pieprz, 4 kulki ziela angielskiego, 3 listki laurowe;Wykonanie:Podroby oczyścić, umyć, zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Gotować pół godziny. W tym czasie obrać marchewkę, pietruszkę, seler, oczyścić por. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce, dodać do zupy razem z selerem, porem i przyprawami. Cebulę posiekać, przesmażyć, dodać do zupy. Dodać kaszę. Gotować do miękkości kaszy. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę dodać do zupy, gotować do miękkości. Zaprawić śmietaną.Smacznego
Składniki:– podroby z 3 kurczaków;– 3 marchewki;– 3 pietruszki;– por, kawałek selera;– 1 cebula;– pół szklanki kaszy jęczmiennej pęczak;– 75 dag ziemniaków;– dwie łyżki śmietany 30%– sól, pieprz, 4 kulki ziela angielskiego, 3 listki laurowe;Wykonanie:Podroby oczyścić, umyć, zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Gotować pół godziny. W tym czasie obrać marchewkę, pietruszkę, seler, oczyścić por. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce, dodać do zupy razem z selerem, porem i przyprawami. Cebulę posiekać, przesmażyć, dodać do zupy. Dodać kaszę. Gotować do miękkości kaszy. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę dodać do zupy, gotować do miękkości. Zaprawić śmietaną.Smacznego