Wykonanie
Bez pieczenia..150 g
masła100g
cukru1 łyżeczka
cukru waniliowego2 łyżki
kakao1
jajo, roztrzepane200 g pokruszonych
herbatników100 g
wiórków kokosowych50 g posiekanych
orzechów włoskich20 g
rodzynek3 łyżki
żelatyny70 g
masła2 łyżki
mleka1/2
torebki budyniu
waniliowego200 g
cukru pudrusok z 1/2
cytryny2
serki homogenizowane naturalne (po 180g).W garnku rozpuścić 150g
masła,
cukier,
cukier waniliowy,
kakao, roztrzepane
jajko podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Wsypać pokruszone
herbatniki, wiórki,
orzechy,
rodzynki, wymieszać i jeszcze ciepłym
ciastem wyłożyć dno tortownicy. o średnicy 22 cm. Odstawić do ostygnięcia.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej
wody, ostudzić. W rondelku rozpuścić 70g
masła, dodać
mleko,
budyń,
cukier puder i
sok z cytryny, zagotować i dokładnie pomieszać do połączenia składników. Masę lekko przestudzić, połączyć z
serkami oraz
żelatyną i wyłożyć na ciasto w tortownicy. Schłodzić w lodówce, aż masa stężeje (moje stało w lodówce całą noc).Dodatkowo na wierzch dałam
galaretkę.