ßßß
herbatniki ok. 40-50 sztukpół kg sera (do sernika, w wiadereczku)125g masła6 łyżek cukru pudru2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżka kakaowiórka kokosowepolewa:2 łyżki masła2 łyżki mleka2 łyżki cukru1 łyżka kakao gorzkiegoMasło zmiksować z cukrem, dodać ser. 1/3 masy odlożyć i dodać łyżkę kakao, zmiksować.Herbatniki rozłożyć na folii aluminiowej. Nałożyć masę z kakaem, następnie drugą warstwę herbatników i masę białą, której powinno być grubo.Złożyć w daszek pomagając sobie folią. Docisnąć. Zrobić polewę: masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, mleko i kakao, mieszać cały czas do powstania polewy. Polać ciasto polewą i posypać wiórkami. Ciasto włożyć do lodówki najlepiej na całą noc, aż herbatniki zmiękną, a masa stwardnieje.

