ßßß
Dawno nosiłam się z zamiarem kupienia veggie twister, proste, sprawne urządzenie za, pomocą którego można wycinać spaghetti z warzyw. Dzisiaj przygotowałam dla Was i i marchewki i muszę się przyznać, że się zakochałam. Spaghetti wyszły super i można je jeść nawet na surowo, ale dzisiaj zrobiłam spaghetti z sosem na ciepło, szybki obiad w 30 minut (bez stresu) Takie warzywne spaghetti można również wymieszać z tradycyjnym spaghetti z mąki.Warzywne spaghetti z sosem z łososiaSkładniki: na 2 porcje1 zielona cukinia średnie wielkości1 marchewka1 mała cebula2 ząbki czosnku, u mnie grillowany1 łyżka posiekanego kopru1 łyżeczka sambal oelek (lub 1 świeża chili)250 g śmietanki2 łyżki creme fraiche, czubate1 łyżka masła150 g wędzonego łososiasól do smaku
Przy pomocy veggie twister zrób warzywne spaghetti z cukinii i marchewki. Zeszklij cebulę na maśle. Dodaj zgnieciony czosnek i sambal oelek, następnie śmietankę i creme fraiche. Zagotuj. Dodaj teraz pokrojonego łososia, koper i warzywne spaghetti. Dopraw solą i doprowadź do wrzenia. Sos jest w miarę gęsty jak lekko ostygnie.Takie warzywne spaghetti z powodzeniem można zastąpić makaron w tym przepisie, łosoś w sosie śmietankowo krewetkowym .Polecane przepisyMakaron z brokułowym sosem i kalafioremPora na makaronMakaron z kurczakiem w sosie pomidorowymBeszamelowy sos z szynką, serem i pieczarkami