Wykonanie
Uwielbiam zupy krem, są lekkie, zdrowe i sycące. Dziś kolejna propozycja kremu tym razem z
cukinii.
Składniki na 2-3 porcje:duża
cukinia + 1 mała na
makaronpół
marchewkimały
ziemniakkawałek
poracebula3 ząbki
czosnkułyżka
masłasól,
pieprzWykonanieW garnku o grubym dnie roztopić
masło i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę
cebulę. Dorzucić poszatkowany
czosnek oraz pozostałe warzywa pokrojonę w kostkę. Podsmażyć 2 minuty na średnim ogniu. Całość zalać 3 szklankami
wody. Dusić do miękkości po czym zmiksować blenderem i doprawić do smaku.Małą
cukinię umyć i pokroić na cienkie paski obieraczką do warzyw lub nożem. Wrzucić na osoloną gotującą się
wodę i gotować 2-3 minuty. OdcedzićGorący krem rozlać do miseczek. Na wierzch układać porcję
cukiniowego makaronuSmacznego